“Qui estima els llibres i ha de viure’n lluny,
de mica en mica va perdent l’ànima” (Care Santos a "L'aire que respires")

dimarts, 28 d’abril de 2020

NOTA DE PREMSA: 'UN SALT EN EL RECORD'
Avui us porto la nota de premsa d'una publicació solidària. Crec que la causa s'ho val, el beneficis aniran destinats a benefici d'Alzheimer Catalunya Fundació. Dos llibres, un en català i l’altre en castellà que podreu comprar a Amazon.

Narrativa solidària per lluitar contra l’Alzheimer: 'Un salt en el record'

“El llibre que tens a les mans és un homenatge als records. És un tribut als qui hem estimat i estimem. És un elogi a aquells que ens donen la mà quan estem perduts“. Així comença el pròleg d’Un salt en el record, una antologia de relats formada per dos llibres la qual s’ha editat a favor d’Alzheimer Catalunya Fundació i en la que l’escriptora establerta a Sant Cugat del Vallès Anna Casamitjana i Costa ha participat.

A més d’escriure el pròleg dels dos volums, l’autora ens regala el conte El tresor el rei, un relat amb aires de llegenda que explica com Hug II, senyor d’Arlen, és víctima d’un estrany robatori, allà en el regne de Baldr. Acompanyen al text de l’Anna tres magnífiques il·lustracions creades per Xevi Domínguez (Xevidom) i que complementen amb molt d’encert la narració.

El beneficis d’ Un salt en el record, que es pot adquirir únicament en plataformes digitals, es destinaran de forma íntegra a Alzheimer Catalunya Fundació una entitat que ofereix a les persones afectades, als familiars i als professionals, eines essencials com ara l’acompanyament, l’assessorament i la formació, les quals ajuden a gestionar la malaltia.

Aquesta doble antologia, una amb relats en català i l’altra amb relats en castellà, ha estat possible per la unió de 41 autors i 38 il·lustradors d’arreu d’Espanya, Mèxic i Argentina que de forma desinteressada han posat el seu talent a disposició de la lluita contra l’Alzheimer. Tots els textos i els dibuixos són inèdits i diferents. “M’ha agradat cooperar en aquest projecte perquè tot és poc per aconseguir recursos que ajudin a combatre aquesta malaltia que ens roba la identitat”, ens diu Casamitjana. “El resultat final són més de 40 narracions de molta força, algunes inspirades en vivències. Ara desitgem sincerament que, igual que ho hem fet tots nosaltres, els lectors que ens segueixen i els que ens volen conèixer també siguin solidaris, comprin els llibres i en facin difusió.”

Anna Casamitjana i Costa té publicats diversos relats i contes així com la novel·la costumista Ànima d’acer.


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada