“Qui estima els llibres i ha de viure’n lluny,
de mica en mica va perdent l’ànima” (Care Santos a "L'aire que respires")

dilluns, 16 de novembre de 2020

BARCELONA EN CLAU

 

Barcelona en clau. Quatregats

 

Fa unes setmanes els autors de 'Barcelona en clau' varen tenir la gentilesa de fer-me arribar un exemplar del seu llibre publicat sota el pseudònim de 'Quartregats'.  
Aquest primer volum conté els dos primers casos resolts pels quatre amics que formen l'autoanomenat grup dels quatre gats: la Dolors, en Guillem, l'Òscar i en Roger. Cada cas està narrat pel seu protagonista, en aquest cas per la Dolors i en Guillem. Per resoldre els casos els amics han de seguir unes pistes, resoldre problemes de lògica o enfrontar-se a jocs de paraules.

A mesura que ens endinsem en la lectura podem anar intentant resoldre els casos al mateix temps que els nostres protagonistes. He de dir que jo no ho he fet per falta de temps, ja que la feinada que la investigació dels casos suposa és molta, degut a la seva complexitat.

Ben documentats i complementats amb una sèrie de fotografies o retalls de diaris els casos són força interessants i estan ben plantejats i descrits. A més al final de cada capítol ens expliquen els canvis que la ciutat i els llocs anomenats han sofert al llarg del temps, ja que els casos no són de rabiosa actualitat i Barcelona és una ciutat en constat canvi.

Un llibre ben escrit, molt ben documentat que es llegeix ràpidament gràcies al seu estil amè.

Cap comentari :

Publica un comentari