“Qui estima els llibres i ha de viure’n lluny,
de mica en mica va perdent l’ànima” (Care Santos a "L'aire que respires")

dijous, 7 de juny del 2018

MORT SOTA ZERO


Mort sota zero de Ludmilla Lacueva
Ludmilla Lacueva ens presenta una història de venjança; de secrets familiars que persegueixen als descendents al llarg dels anys.

 Jordi Puig de Castellnou, únic fill del marquès de Fenolleda, es retira una temporada a un hotel de Soldeu amb la intenció d'esquiar i trobar una mica de pau emocional després de la ruptura amb la seva parella. Mentre esquia pateix un accident que ell té la sospita que ha estat provocat, es començarà a preocupar de debò quan a l'hotel on s'allotja es cometin una sèrie d'assassinats. El comissari Cerni Llop serà l'encarregat de dur a terme la investigació, però toparà constantment amb la figura de l'antic Batlle i padrí del Batlle actual, Climent Masoliver. Mentre el primer és un home jove i enèrgic que fa servir tota la tecnologia que té al seu abast, el segon és un home tradicional que no acaba d'amollar-se als canvis i que pot ser un veritable corcó. Les topades entre els dos homes donen peu a la Ludmilla per posar de manifest quelcom que succeeix a tot arreu, la lluita constant en preservar les arrels i les tradicions al mateix temps que s'avança cap al futur.

«Mort sota zero» és un thriller psicològic ambientat a mig camí entre l'Andorra actual i l'Anglaterra dels anys setanta, amb alguna incursió a Edimburg, també en l'actualitat. Hi trobem assassinats, ànsies de venjança, mentides, enganys, una investigació en curs, però no hi busquen sang i fetge perquè d'això no que no n'hi ha.

Escrit amb un llenguatge planer i directe que ens fa entrar en la història des de les primeres pàgines; una trama ben lligada que fa que passat i pressent acabin convergint, amb alguns girs inesperats que ajuden a mantenir la intriga del lector. Uns personatges ben perfilats, dels que destacaria al ex-Batlle Climent Masoliver, com a personatge carismàtic i un xic torracollons. Unes descripcions acurades, detallades, que ens permeten passejar-nos pels diferents escenaris i que ens mostren una típica casa andorrana, la de Climent Masoliver, Cal Palinqueró, on es conserven molts dels detalls dels temps passats.

A l'inici de la novel·la ens trobem amb un índex de personatges, separats pel lloc geogràfic on ens els trobarem, sigui Andorra o Anglaterra. És cert que són nombrosos els personatges que per les pàgines del llibre desfilen i que la coincidència de cognoms ens podria portar a confondre'ls i tenir aquest índex és de gran ajuda.

A tot això cal sumar la delicada edició del llibre. Cuidat fins a l'últim detall tal com ja ens tenen acostumats les amigues d'Apostroph

1 comentari :