“Qui estima els llibres i ha de viure’n lluny,
de mica en mica va perdent l’ànima” (Care Santos a "L'aire que respires")

dijous, 14 de desembre del 2023

OSCURO SILENCIO

Oscuro Silencio. Toni Molins

'Oscuro silencio' és la primera novel·la de Toni Molins i com bona primera obra té els seus pros i els seus contres.

Ens situen al càlid estiu del 2022 quan les temperatures extremes fa que el cabal de rius i embassaments estigui molt més baix del que seria recomanable. Aquest descens del nivell de l'aigua deixa al descobert tot allò que s'amaga al fons i que de normal l'aigua ens fa invisible.

 Una de les 'coses' que quedaran al descobert serà un cadàver al marge del riu Llobregat. No és un cos qualsevol i molt aviat l'inspector Pol Garrido es veurà immers en la investigació de la desaparició d'algú molt proper al seu pare. No serà una investigació fàcil, en part per les implicacions personals en part per les situacions que desencadenarà i que posarà a en Garrido contra les cordes.

L'acció transcorrerà al llarg del mes de juliol i la podrem seguir dia a dia, quasi hora a hora... Ens traslladarà de Barcelona a Italià i ens portarà a viure el dia a dia, no només d'en Pol Garrido, sinó també de la seva filla Alba, que sense voler-ho serà peça clau en el cas.

Afavor diré que està ben escrita i amb un elenc de personatges força creïbles. Que té ritme i que aconsegueix que el lector es mantingui atent a les seves pàgines per poder esbrinar qui és el culpable.

En contra..., potser és que ja he llegit massa novel·les policíaques, però no em va costar gaire esbrinar qui era el culpable de tot plegat. Hi ha hagut moments que se m'ha fet lenta (no avorrida, ni de bon tros) i que m'han sobrat algunes pàgines i un xic de drama en contraposició de faltar-me una mica més d'acció.

Tot i això, és una novel·la que es deixa llegir perfectament i que recomano per passar una bona estona lectora.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada