“Qui estima els llibres i ha de viure’n lluny,
de mica en mica va perdent l’ànima” (Care Santos a "L'aire que respires")

dimarts, 19 de desembre del 2023

CARTES MARCADES

Cartes marcades. Maribel Torres

Una xarxa de tràfic de persones a escala mundial pot semblar massa per a una agència de detectius local, i encara més si els perseguits també poden convertir-se en perseguidors... Aquest és el tercer cas dels detectius Ariadna i Pau.

Normalment la parella de detectius, com ja ens ho demostrat en les dues anterior aventures, no dubta de ficar-se de ple en aquelles investigacions prou complicades i perilloses com per posar la seva vida en joc. En aquesta ocasió han d’esbrinar que ha passat amb la Marta Batet, cooperant d’una ONG que es dedica ajudar a les dones provinents de l’Est d’Europa que acaben sent explotades sexualment.La Marta va desaparèixer a Turquia, fet que portarà a l’Ariadna a viatjar aquest país en busca de respostes. Les seves indagacions la portaran fins a altres països de l’Europa de l’est, tot seguint una xarxa de tràfic de dones.

Les repercussions de seguir els passos a mafiosos georgians, furetejar a llocs on no son benvinguts posarà en perill en Pau i l’Ariadna fins a extrems insostenibles i amb pèrdues irreparables per a tots dos.

Maribel Torres torna a posar sobre la taula la violència de gènere en totes les seves variants. Fa una crítica ferotge sobre l’esclavatge sexual i la prostitució i ens porta una novel·la molt ben documentada, molt ben trenada i que colpeja fort al lector.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada