“Qui estima els llibres i ha de viure’n lluny,
de mica en mica va perdent l’ànima” (Care Santos a "L'aire que respires")

dimarts, 12 de desembre del 2023

HO, HO, HO. U ALTRE HISTÒRIA DE NADAL

HO,HO,HO, Un altre història de Nadal. Alba Dalmau

Començar desembre llegint llibres amb temàtica nadalenca es començar a impregnar-me de l'esperit de les festes. Aquest cop vaig triar l'últim llibre d'una autora que m'ha robat el cor amb tot el que l'he llegit.


L'Alba Dalmau ens presenta un conte nadalenc que narra la vida d'un jove que busca fer les paus amb el seu passat i que acaba en una insòlita acadèmia de Pares Noel. La temàtica és nadalenca, i tant com sí!, però no abordada des de l'òptica que estem acostumats. No hi trobem els típics tòpics d'aquestes dates, ni l'embafador ensucrament d'aquest tipus d'històries.

En Lluc és un nen de classe humil a qui una tragèdia li marca la vida. Des d'aquella fatídica tarda al parc, la vida d'en Lluc es converteix en una fugida endavant. Donant tombs per la vida i la geografia catalana i europea. Fins que un bon dia, per atzar, es troba en una acadèmia que formen Pares Noel.
Els capítols protagonitzats per en Lluc s'alternen amb altres que son part d'un dossier sobre el Pare Noel i Nadal.

El rere fons de tota la trama és poder fer les paus amb el passat, perdonar-se a un mateix i Dalmau ho fa amb un estil àgil, directe i un cert to un humorístic amb el qual es guanya al lector i fa que aquest empatitzi amb el Lluc i les seves 'desgracies', que entengui aquest fer erràtic que el porta d'un cantó a un altre fins a trobar el que sembla ser ‘el seu lloc'

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada