“Qui estima els llibres i ha de viure’n lluny,
de mica en mica va perdent l’ànima” (Care Santos a "L'aire que respires")

dimecres, 10 de maig del 2023

UN GINTÒNIC AMB NA LÒNIA GUIU

Un gintònic amb na Lònia Guiu

 

La frase que acompanya la fotografia està estreta del pròleg del llibre, i és del seu autor, Sebastià Bennasar. No puc estar més d'acord amb ell, especialment amb la part que fa referència a la potència de les novel·listes actuals.

Fa temps que em vaig aficionar a llegir antologies. Abans els relats en costaven, però des de fa anys que són un dels meus gèneres preferits. Pel preu d'un llibre pots llegir a un bon grapat d'autores o autors i en molts casos descobrir noves veus de la nostra literatura. No ha estat el cas, aquest cop m'he retrobat amb deu autores a les quals ja coneixia i que en més o menys ocasions, ja havia llegit.

Ha estat un retrobament intens, divertit, amb relats on na Lònia ha estat protagonista directa, indirecta i on les picades d'ull al seu personatge han estat constants. No ha estat l'únic protagonista coneguda, la seva creadora també apareix en algun relat i en un d'ells na Lònia comparteix protagonisme amb una de les autores (i no és l'autora d'aquest relat, precisament).

En aquest recull trobareu una representació de les veus de tot el territori de parla catalana: des de ses illes, al País Valencià, de Lleida a Tarragona passant per Barcelona o la Catalunya central. Aprofiteu per relaxar-vos amb un gintònic (cervesa, vi, cafè...) i gaudir de totes elles.

Aposteu pels relats, per les antologies d'un autor o autora o per la de diversos, com és aquest cas. Són petites píndoles de plaer que pots llegir quan tens poc temps per fer-ho, quan ha de fer passar una espera tediosa o quan... tant és quan sigui, sempre és un bon moment per llegir un relat o dos, o tres o cent...

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada