“Qui estima els llibres i ha de viure’n lluny,
de mica en mica va perdent l’ànima” (Care Santos a "L'aire que respires")

dimarts, 31 de gener del 2023

`GOSSOS SALVATGES

Gossos salvatges. Georgina Dalmau

 

‘Gossos salvatges' ens porta a un món on ja no existeix res del que avui forma part de la nostra quotidianitat. La crisi global ha acabat amb el món que coneixem, ja no hi ha electricitat, ni internet, ni calefacció i els aliments són cada com més escassos.

La Duna que des de molt petita volta sola per aquest món tan poc acollidor, troba una nova família al costat de la Llum, en Jan i la Tana. Els quatre joves, que formen una veritable família, viuen en un perill constant que els fa estar en alerta màxima i no parar gaire temps al mateix lloc. Trobar un habitatge amb mínimes condicions és quasi un miratge. Aquesta és l'única vida que coneix la Duna, qui només recorda els temps passats a través del diari de la seva mare i en les seves línies, que ja se sap de memòria, intenta trobar una explicació lògica a la mort de la seva família.

La Duna tenia un germà bessó, en Roc, a qui creia mort i enterrat al costat dels seus pares, però el dia que es retroben tot canvia per la jove i els seus companys.
Com va poder sobreviure? Per què mai ha intentat trobar-la? Són algunes de les moltes preguntes que es fa la Duna.

Georgina Dalmau fa servir una prosa àgil, plena d'atractius diàlegs que enganxen al lector que vol saber que els esperarà, en un futur tan incert i ple de perills, als quatre amics. L'autora sap mantenir la tensió narrativa fins a les pàgines finals i ens regala una distopia juvenil que atraparà als lectors de qualsevol edat.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada