“Qui estima els llibres i ha de viure’n lluny,
de mica en mica va perdent l’ànima” (Care Santos a "L'aire que respires")

dimarts, 13 de setembre del 2022

I LA VIDA VA D'AIXÒ

I la vida va d'això. Ester Invernon

 

Després de llegir 'Un estiu per estimar' tenia moltes ganes de saber com evolucionava la història familiar de la Marina. He trigat unes quantes setmanes, però per fi he llegit 'I la vida va d'això', segona part de la trilogia d'Albons.

Són dues novel·les que inicialment haurien de llegir per ordre, ja que d'altra manera podríem perdre el fil. No perdem de vista que és la història d'una família, que els personatges van evolucionant i canviant a mesura que la trama avança i és millor conèixer-los des de l'inici.

Aquest cop ens trobem a la Marina a punt de casar-se amb l'Àlex; però està clar que el passat sempre torna per complicar-nos una mica l'existència i la Marina no n'és l'excepció: el record d'en Pau, el seu marit, tornarà en el pitjor moment i amb una sorpresa complicada de gestionar.

L'Ester ens torna a porta una novel·la costumista, ben trenada, amb els personatges que ja coneixien i altres de nous que seran cabdals per acabar d'entendre tot l'entrellat i que ens parla de la vida: secrets que no poden estar sempre amagats, amors/desamors, relacions familiars i de parella, amistat, records, el passat que sempre és més pressent del que a vegades ens agradaria… I és que en definitiva la vida va de tot això i alguna cosa més, però haureu de llegir la novel·la per assabentar-vos.

Un llibre per passar una bona estona lectora, per gaudir dels personatges i deixar que les emocions parlin per ells i per nosaltres i que ens posa davant la disjuntiva de pensar que farien nosaltres davant de les situacions que han d'encarar la Marina i els seus.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada