“Qui estima els llibres i ha de viure’n lluny,
de mica en mica va perdent l’ànima” (Care Santos a "L'aire que respires")

dimarts, 24 de maig del 2022

QUAN LA NEU ES FON

Quan la neu es fon. Laia Vilaseca

 

La contraportada ja ens indica el que trobaren: 'un thriller additiu ple de misteris i contrastos que transcorre en un entorn rural que no és tan idíl·lic com podria semblar…'

Estem davant d'una novel·la plena de contrastos i de dualitats: la ciutat més artificial, Las Vegas, i la natura més exuberant, el parc nacional de Yosemite. La calor sufocant del desert i la fredor dels hiverns nevats. La cerca de la Jennie Jhonson per part del rànger Nick Carrington i la cerca de la veritat sobre el seu pare per part de la Sarah Sorrow. Dues veus narratives i dues històries separades per només tres anys: primera persona quan llegim el llibre escrit per Carrington i tercera per la resta de personatges.
Dues històries, dues cerques, protagonitzades per dos personatges i dos arcs temporals separats només per tres anys, 2016 i 2019.

Una novel·la plena de trames i subtrames que com les peces d'un trencaclosques acabaran encaixant a la perfecció per donar un final rodó a una història coral —per molt que en Nick i la Sarah tinguin el paper més protagonista—, ja que tots els personatges tenen veu pròpia i ens ajuden a entendre tant el passat com el present dels dos actors principals.

Laia Vilaseca, a més a més, ens posa davant d'un joc metaliterari molt interessant. Ella que sempre ha dit que és una enamorada del True Crim, ens presenta 'Buscant la Jennie Johson' el llibre que escriu Nick Carrington per deixar constància de totes les seves investigacions i de tot el que ha esbrinat sobre el cas i que anirem llegint al mateix temps que ho fa la Sarah.

Una novel·la impressionat, que mostra la part més fosca de l'esser humà, però també la més vulnerable i fràgil i on les absències es tornen obsessives tant pels personatges com per als lectors que no volen sortir de les seves pàgines fins a esbrinar tota la veritat.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada