“Qui estima els llibres i ha de viure’n lluny,
de mica en mica va perdent l’ànima” (Care Santos a "L'aire que respires")

dijous, 11 de novembre de 2021

CARTES A SHAKESPEARE

 

Cartes a Shakespeare. Èlia Espinosa

Nova entrega de Delictes juvenils de l'editorial Llibres del Delicte. En Aquest cas ens porta una novel·la que va néixer com a treball de recerca de segon de batxillerat, donant-nos una pista sobre la joventut de la seva autora, l'Elia Espinosa.

L'Elia ens porta un llibre de misteri ambientat a Anglaterra, on viu la Margo, exactament a Ledds. La Protagonista treballa en una cafeteria per tal de poder pagar-se la universitat. Té una molt bona amiga, la Júlia i manté una excel·lent relació amb la seva mare. Però la vida de la Margo es trastocarà completament quan la seva mare mor de manera accidental, o això sembla…
Quan en Noah, un jove de penetrants ulls blaus que havia treballat amb els seus pares, entra a la seva vida, la Margo es veurà arrossegada a una aventura inesperada: un món ple de lluites i interessos al qual ella sempre ha viscut aliena, però que està disposada a investigar i esbrinar fins on la portarà.

Un seguit de pistes i endevinalles literàries, relacionades amb els principals autors de la literatura anglesa conduiran als dos protagonistes al llarg i ample de la geografia anglesa per tal de trobar allò que estan buscant. És a dir, l'Èlia ens endinsa en un divertit joc metaliterari que farà que tinguem moltes ganes de llegir els autors i llibres citats. També hi trobem el component romàntic en la relació de la Margo i en Noah i la tensió sexual que hi ha entre tots dos.
El final queda, d'una manera o altra, obert i sembla que sigui possible que més endavant ens puguem retrobar amb la Margo i en Noah.

He de dir que és una novel·la de lectura fàcil, ràpida, que es llegeix amb facilitat i on les pistes empenyen al lector a continuar per saber fins on el portaran. Cert que en alguns moments m'hagués agradat aprofundir més en algunes escenes, que hi ha coses que m'han quedat enlaire, però que en definitiva m'ha agradat força.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada