“Qui estima els llibres i ha de viure’n lluny,
de mica en mica va perdent l’ànima” (Care Santos a "L'aire que respires")

divendres, 30 d’agost del 2024

LECTURES D'AGOST



 Agost, tampoc és un dels mesos més productius pel que a lectures es refereix... Tot i això, he acabat, entre d'altres, dos dels llibres que tenia pendents i amb més ganes de poder llegir. El resum de lectures és el següent:


LA GUERRA  
(Saga BlackWater) de Michael McDowell

Quarta entrega del fenomen editorial del moment. Si encara no has llegit res de la saga més famosa, ja estàs tardant!
Estic enamorada dels personatges femenins, quins caràcters!
Dones fortes en un món d'homes. Elles i només elles són les que porten la veu cantant.
Amb moltes ganes d'endinsar-me en la quinta entrega que caurà ben aviat.


LA HORA DEL LOBO de Toni Hill

 
Segona entrega de la trilogia que va començar amb 'El último verdugo'. A hores d'ara he llegit tot el que Toni Hill ha publicat i mai m'ha defraudat. 
Ens retrobem amb els personatges de la primera entrega: la criminòloga Lena Mayoral, el sotsinspector David Jarque i com no amb el Verdugo, que tot i ser a presó tindrà un paper força destacat. 
Un thriller psicològic on la traïció és l'eix central de la trama que transcorre en les paisatges idíl·lics de la Vall de Boí. 
Amb moltes ganes de que surti la tercera entrega.


CULPES COMPARTIDES de Hjort & Rosenfeldt

Vuitena entrega de la sèrie protagonitzada pel psicòleg Sebastian Bergman.
Tenia moltes ganes d'endinsar-me en aquesta lectura i retrobar-me amb l'equip del Riksmord, la unitat d'homicidis d'Estocolm que es troba sumida en una profunda crisi.
Un cop més els autors m'han tingut enganxada a les pàgines de la novel·la, intenta esbrinar quin seria el futur de la unitat, molt tocada des que un dels seus components va esdevenir un assassí en sèrie; i qui és la persona l'assassí que mata pensant amb la persona de Bergman.
El gir final m'ha deixat sense alè i és d'aquells finals que et fa pensar que potser hi haurà una novena entrega, però que potser tot acaba aquí... El temps dirà...



LOS CRIMENES DE LA CARRETERA  de J.D.Baker i James Patterson

La trilogia del quarto mono fa temps que espera a casa, tenia ganes de conèixer la prosa d'aquest autor i vaig aprofitar les vacances per decantar-me per aquest thriller escrit juntament amb James Patterson.
Reconec que he llegit molt amb diagonal, que no he entrat en la història i que moltes vegades m'ha fet 'bola'.
El vaig acabar només per saber com ho resolia... De fet la sisena  part del llibre es trepidant i l'única que he llegit bé. I la  setena i l'epíleg posen una mica de llum a tot plegat. 
Donaré una altra oportunitat a J.D. Barker, llegint la famosa trilogia.


EL LLAPIS VERMELL d'Oriol Molas

Relectura per preparar un club de lectura. Si la primera vegada em va agradar, aquesta encara més.
Oriol Molas ens fa entrar als inferns d'un internat catòlic, a la dècada dels vuitanta del segle passat, per relatar-nos uns fets escabrosos que dissortadament, no es van quedar en aquell passat recent, sinó que avui en dia encara se'n donen casos.
L'enllaç a la ressenya complerta el teniu AQUI.


L'HOME A QUI JA NO AGRADAVEN ELS GATS d'Isabelle Aupy 
 
On tu veus un gos et diuen que no, que no ho és pas, per molt convençut que tu estiguis que sí, que és un gos; resulta que és un gat. Això és els que els hi succeeix als habitants d'una illa plena de gats.
L'autora ens parla de la importància del llenguatge, de com ens poden manipular (ens manipulen) a través de les paraules per fer-nos canviar d'idea; de la fragilitat de les nostres llibertats.
Una metàfora molt ben trobada, un text exquisit i una autora a tenir en compte.


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada