“Qui estima els llibres i ha de viure’n lluny,
de mica en mica va perdent l’ànima” (Care Santos a "L'aire que respires")

dimarts, 25 de juny del 2024

L'HOME DE PRAGA


 🕵️‍♂️ Jaume Ollé ens fa viatger de Praga fins al Maresme, Premia de Dalt; del 1990 al 2022. I ho fa amb una història d'espies.

🕵️‍♂️ Amb el rere fons de la caiguda del mur de Berlín, veurem com un home fuig pels carrers plujosos de Praga, buscant aixopluc en una llibreria de vell. Allà haurà de trobar el resguard que necessita. Els seus actes el persegueixen i necessita poder fugir.

 🕵️‍♂️ Al Maresme, trenta-dos anys després. Es troba el cos d'un home d'origen Txec que ha patit un infart a casa seva; al jardí de la casa apareix enterrat el cos d'una dona... La sergent Rosa Olivé i el caporal Francisco Bermúdez, hauran d'investigar els fets; comptaran amb la col·laboració del comandant Ignacio Hurtado de la Guàrdia Civil.

🕵️‍♂️ Les col·laboracions entre cossos no son mai fàcils ni estan exemptes de sorpreses i aquestes cas no en serà l’excepció.

🕵️‍♂️ Paral·lelament a Moscou també hi ha moviments dins de la seu central de la FSB (antic KGB) que portaran a una de les seves agents fins a Premià de Dalt.

🕵️‍♂️ Una investigació on res és el que sembla ni ningú és qui diu ser. On les revenges del passat desperten fantasmes adormits i treuen a la llum els secrets més ben guardats.

🕵️‍♂️ Una parella de mossos que son com ‘l’estranya parella’; la Rosa es una dona forta, independent, catalana; mentre que el seu company, en Paco, andalús, trepa, masclista, poca solta...  Es complementen  i en més d’una ocasió t’arrenquen un somriure.

 🕵️‍♂️ Una lectura àgil, entretinguda, amb un final inesperat,  que et fa passar una bona estona lectora i que ens demostra que tothom amaga secrets i que el lloc més idíl·lic i tranquil pot ser el més fosc i perillós en un moment donat.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada