“Qui estima els llibres i ha de viure’n lluny,
de mica en mica va perdent l’ànima” (Care Santos a "L'aire que respires")

dimecres, 12 de juny del 2024

LA MIRADA DE L'IMPOSTOR


📘 Silvestre Vilaplana ens endinsa en la vida d'Adam Ballester, un escriptor que no passa pel seu millor moment creatiu. Aquesta darrera crisi creativa fa que es replantegi moltes coses, que tingui una crisi vital. Tot pren una altra dimensió quan rep el missatge d'Irene Francés, una amiga de joventut, un amor d'estiu. El correu enigmàtic, curt i directe, 'Recordes l'estiu del 86? Aquells dies m'han costat la vida', el fa tornar als espais quasi oblidats de la seva joventut. La realitat és molt diferent de la que ell espera; el record tampoc és com Adam creia.

📘 Ballester ha de trobar la veritat d'uns fets que ni tan sols recorda; uns records tèrbols que faran que s'hagi d'enfrontar amb una realitat que no li és amigable. Però quina és la veritat de tot plegat?📘 Vilaplana ens porta una novel·la que conté un munt de petites històries, aquelles que l'escriptor crea per evadir la realitat; una trama repleta de referències literàries, artístiques i musicals; que ens planteja un munt de preguntes i que ens endinsa en un joc metaliterari que ens mostra la difusa línia entre realitat i ficció.

📘 La història del que va passar a Irene l'estiu del 86, eix vertebrador de tota la trama, és colpidora, dura, i et va deixant sense alè a mesura que vas discernint quina va ser la realitat, per molt que s'expliqui a través de la mirada d'un impostor.

📘 És fiable la paraula d'un escriptor?

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada