“Qui estima els llibres i ha de viure’n lluny,
de mica en mica va perdent l’ànima” (Care Santos a "L'aire que respires")

dimarts, 14 de novembre del 2023

SALA DE ESPERA

Sla de espera. Ivan de Cristobal

 

'Sala de espera' entrellaça la vida de la Mariona i la Lucia. Totes dues estan en una sala d'espera i quan el rellotge marqui les onze el seu destí canviarà per sempre.

Mariona, estudiant de medicina i resident de primer curs, espera el veredicte d'un jurat que ha de decidir que preval si la fe en una religió o la ciència que salva la vida de nadons i de les seves mares. Ella és la principal acusada per haver decidit salvar una vida fent una transfusió de sang a una pacient Testigo de Jehovà.

Lucia una emprenedora de mitjana edat, que està de tornada de moltes, masses, coses, a punt de perdre absolutament tot per culpa d'una decisió presa amb el cor i no amb el cap, espera que una entrevista de feina sigui la seva salvació.

Al llarg de tota la novel·la, Ivan de Cristobal ens va desgranant la vida d'aquestes dues dones: el seu passat, el seu pressent i l'incert futur que les espera. Totes dues són víctimes de les seves decisions: aquelles que van prendre sense mesurar gairebé les conseqüències, sense preveure que podrien capgirar la seva vida com un mitjó.

L'autor percep l'angoixa i la desesperació de les dues dones, empatitza amb elles, les percep com les víctimes d'un sistema catastròfic que no sempre està del costat de la raó o dels més dèbils, ans al contrari i pateix amb elles.

Amb un llenguatge acurat, directe i amb una ironia molt fina, l'autor ens posa davant un thriller psicològic que es planteja un dilema ètic: que faries tu si la vida d'un nounat depengués d'una transfusió de sang no autoritzada?

'Sala d'espera' és una història de superació, de creixement personal que ens regala un final apoteòsic. Una primera novel·la magistral, un autor a tenir en compte.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada