“Qui estima els llibres i ha de viure’n lluny,
de mica en mica va perdent l’ànima” (Care Santos a "L'aire que respires")

dilluns, 28 de juny del 2021

ELS FANTASMES I MADAME LÉVY

 

Els fantasmes i Madame Lévy. Jordi Torrent

A 'Els fantasmes i Madame Lévy', Jordi Torrent tracta un dels temes de més actualitat com és l'especulació immobiliària. Situa l'acció en l'actualitat, l'any 2012, però els fets actuals vindran determinats pels que va succeir l'any 1956 quan un ciutadà francès arriba a la ciutat i compra una destral que no dubtarà en fer servir.


Tota la història pivotarà en la figura de Charlotte Lévy, una ciutadana francesa, vídua, que viu sola en un edifici del carrer Coromines. Els propietaris de l'immoble volen convertir-lo en l'enèsim hotel de la ciutat, però es troben amb la tossuderia de l'única inquilina, qui per res del món vol abandonar casa seva d'on evita sortir per tots els mitjans. Els amos de la finca, se les empescaran totes per intentar fer-li la vida impossible fins i tot ompliran l'edifici d'estranys habitants per tal d'espantar-la, fastiguejar-la i aconseguir que marxi. Tot és endebades.

Un dels habitants que arribarà al carrer Coromines és l'Arcadi Silvestre, un jubilat que es dedica a estudiar els fenòmens electromagnètics. Ell i la Charlotte tindran una relació força peculiar. Però, no són els únics habitants de l'immoble, on també hi ha la 'Resplendor' una presència electromagnètica un xic gamberra i disposada a tot per tal subsistir o en Carossone, un gos força peculiar, entre d'altres.

Escrita amb clau d'humor, força negra per cert, Jordi Torrent ens porta una trama — plegada de presencies fantasmagòriques i una història d'amor força estranya— molt humana, on predomina la denuncia social sobre la problemàtica de l'habitatge i l'especulació immobiliària a la Ciutat Comtal.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada