“Qui estima els llibres i ha de viure’n lluny,
de mica en mica va perdent l’ànima” (Care Santos a "L'aire que respires")

dijous, 11 de febrer del 2021

PARA LEER AL ANOCHECER

 

Para leer al anochecer. Trece historias de fantasmas. Charles Dickens

 

Dickens és un dels autors clàssics que més m'agrada i que menys he llegit. Per començar a posar-hi remei em vaig endinsar en la lectura d'aquests contes. Tretze històries victorianes d'aparicions, cases encantades, fantasmes nadalencs i allò que un espera trobar en un conte clàssic de terror.

Charles Dickens durant tota la seva vida va estar interessat pels fenòmens misteriosos. La seva natural inclinació cap al drama i tot allò que fos macabre van fer d'ell un extraordinari escriptor de contes de fantasmes.

'Para leer al anochecer', presenta tretze de les més cèlebres i esgarrifoses històries de fantasmes escrites per l'autor, alguns dels quals, en el seu dia, van ser publicats a la revista 'All the year round', propietat de Dickens.

Cada relat ens obre una porta a l'altra vida, a tot el que és sobrenatural, extraordinari, i que difícilment arribem a entendre i acceptar així com així. Somnis premonitoris, habitacions encantades, personatges malignes o aparicions fantasmals que clamen justícia des de l'altre món, són alguns dels ingredients que trobarem dins d'aquests tretze contes. Pur talent gòtic.

Un volum força homogeni, no només per la temàtica dels contes reunits, sinó també per la qualitat dels textos. Sovintegen els relats escrits en primera persona, reflex de la tradició oral que sempre ha sentit una inclinació morbosa a explicar històries terrorífiques i de successos sobrenaturals durant les llargues vetllades hivernals.

Un viatge meravellós a una Anglaterra màgica i fantasmal, que no podem deixar de llegir sense un somriure als llavis perquè la combinació entre humor i terror que ens proposa Charles Dickens és massa meravellosa.

 Els textos poc tenen a veure amb les novel·les més conegudes de Dickens, però tenen el seu interès per l'aroma a època que desprèn cada un d'ells. Recomanable especialment per a nostàlgics i aficionats als clàssics o per a col·leccionistes de textos poc coneguts. Una petita joia de biblioteca amb traducció actualitzada.

 

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada