“Qui estima els llibres i ha de viure’n lluny,
de mica en mica va perdent l’ànima” (Care Santos a "L'aire que respires")

diumenge, 17 d’agost del 2014

Presentant la criatura



La lectura i l’escriptura sempre han estat dues de les meves passions i la raó de ser d’aquest bloc.
La primera té èpoques de tots colors: des de moments en què llegeixo compulsivament a d’altres en el que passar d’un llibre a l’altra requereix un temps de “desintoxicació”. Però el més normal és que sempre vagi amb un llibre entre mans, això quan no en son dos.
M’agrada el tacte dels llibres, l’olor del paper, passar les pàgines endavant i endarrere per tal de rellegir aquell fragment que no ha quedat clar o que m’agrada molt. Però he descobert les avantatges del llibre electrònic, sobretot per viatjar i ara sòl alterna l’un amb els altres. Tot i això si un llibre m’entusiasma, tinc clar que acabarà tenint un lloc a les meves prestatgeries.
El prestatge de llibres pendents sempre sòl estar més ple del que deuria i la llista de llibres al llibre electrònic també acostuma a ser més llarga del degut.
En costa deixar un llibre que he començat, normalment faig l’esforç d’acabar-lo per poc que en convenci, però hi ha vegades (per sort poques)   que això és més difícil del que voldria i no hi ha més remei que passar a un altre exemplar.
En aquest bloc vull ressenyar els llibres que he llegit: si m’han agradat, ho notareu; si no, també. No pretenc parlar només d’aquells llibres o autors que m’agraden, vull parlar de tots; per gustos els colors.
La idea principal és pujar tres post al mes: els dies 1 i 15 una ressenya i el dia 10 una imatge o un vídeo relacionat amb els llibres.
Així doncs, el pròxim dia 1 donaré per inaugurada la paradeta i ho faré amb un dels últims llibres que he llegit.

8 comentaris :

  1. A ver que tal queda el resultado....

    ResponElimina
  2. El nivell de coincidència entre la nostra concepció lectora és molt i molt elevat. Només diferim en un parell de coses, la resta la podria haver escrit jo. De moment passo del llibre electrònic, m'encanta estar envoltat de llibres, tant si són bons com dolents, i vaig donant llargues al format, tot i que en reconec les avantatges, però de moment res iguala al paper, i a més sóc un nostàlgic. L'altra diferència és que jo no deixo mai un llibre a mitges, ha passat en comptadíssimes ocasions, i realment ha de ser molt dolent. M'he acabat empassant llibres molt dolents, i també es nota amb les meves ressenyes...

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi en va costar molt fer el pas al llibre electrònic i el faig servir sobre tot per vacances, segueixo preferint el paper amb diferència.
      Deixar llibres a mitges... en costa horrors e igual que tu he llegit coses infumables, però en contades ocasions he dit prou i he deixat la lectura. Aquest "abandonats" també seran ressenyats.

      Elimina
  3. benvingut nou bloc! a mi també m'agrada el tacte, l'olor de tinta, dels llibres! em reconec massa mandrosa per a fer ressenyes dels llibres que llegeixo, de tant en tant en faig alguna però no hi tinc traça , celbro el maixement del teu nou blog hurra!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Traça tampoc en tinc jo gaire, és més el fet de deixar la meva opinió que no altre cosa. Gracies per passar per aquí :)

      Elimina
  4. Jo també tinc un blog de llibres!! ;-)
    Bé, no és només meu... és compartit... http://estemllegint.blogspot.com/

    Ara m'apunto aquest a la barra lateral del meu (el meu "gran" que és el que faig servir per tenir els blogs amics al dia... o ho intento hehehe)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres no el coneixia!!! ja està localitzat i ben apuntat :)
      M'agraden els blocs sobre llibres i segueixo tots els que conec.

      Elimina
  5. Hola bruixeta, acabo de descobrir el blog a partir de l'entrada al faceboock de Ens agrada llegir. Tres mesos sense tocar el blog... uf, no crec que em pugui posar al dia.

    Ens seguim llegint!!!

    ResponElimina