“Qui estima els llibres i ha de viure’n lluny,
de mica en mica va perdent l’ànima” (Care Santos a "L'aire que respires")

dimarts, 7 de novembre del 2023

CODI 60 A LA PASÍFAE

Codi 60 a la Pasífae. Maria Rosa Nogué

 

El codi 60 és una alerta usada per la policia per homicidi, i la Pasífae és una escultura situada a l'espigó de la platja de Ribes Roges de Vilanova i la Geltrú, que reprodueix el mite grec de l'esposa del rei Minos, víctima d'un càstig dels déus que li fa viure una passió irrefrenable per un toro.

Trobar el cadàver d'una dona dins de l'escultura de la Pasífae és el tret de sortida de la investigació que duran a terme els mossos d'esquadra. La troballa coincideix amb l'inici de les vacances del sotsinspector Pau Raventós i serà la inspectora Joana Valls qui porti la investigació, juntament amb la intendenta Laura Casamitjana.

Que la dona morta sigui la filla de Valeri Palau, complica una mica més les coses. Palau es troba a Quatar, fugat de la justícia, després que es descobrís que el seu negoci encobria una xarxa de prostitució i que a més ell es dedicava al narcotràfic, convertint-se en una pedra a la sabata del sotsinspector Raventós.

Nogué ens fa transitar per la trama principal i per un seguit de subtrames, que va entrellaçant de manera admirable, on toca temes tan punyents i actuals com la prostitució, el narcotràfic, la pornografia il·legal, els pocs escrúpols que tenen certes persones per apropiar-se de la feina d'un altre o la corrupció d'alts càrrecs de la policia...

Voldria destacar el sobrenom d'alguns dels personatges secundaris, èpics!

Una novel·la negra molt ben trenada, escrita amb un llenguatge clar, entenedor, uns diàlegs àgils que et fan entrar en la trama.

1 comentari :

  1. Moltes gràcies, Núria, a més de fer una ressenya completa i àgil, has llegit admirablement la meva novel·la. Ens veiem a Taradell Negre!

    ResponElimina