“Qui estima els llibres i ha de viure’n lluny,
de mica en mica va perdent l’ànima” (Care Santos a "L'aire que respires")

dilluns, 12 de juliol de 2021

AQUí MANO JO

 

Aquí mano jo. Maribel Torres

 

'Aquí mano jo' és la segona entrega protagonitzada per la detectiva Adriana Miralles i en Pau, el seu soci, un expert informàtic. Veurem una evolució dels personatges en vers el primer llibre que varen protagonitzar, 'El despertar del navegant'. En l'àmbit personal la relació de l'Adriana i en Ramon, un mosso d'esquadra, ha fet passos endavant; coneixerem parts del passat de la detectiva que fins ara desconeixíem i la veurem passar pel dur tràngol de la pèrdua de la seva mare.
A escala professional, l'agència s'ha consolidat gràcies a la resolució del cas anterior, en Pau ja no és només el seu ajudant, sinó que ara són socis i el noi està estudiant a la universitat per tal d'obtenir el títol de detectiu.

Aquest cop s'enfronten a la mort d'un client: un escriptor d'èxit, excompany de l'Adriana, qui els ha demanat ajuda per esbrinar qui l'hi envia les amenaces que està rebent. Però la mort d'en Salvi Rebull no serà l'única que es produeix. En el mateix lloc, un hotel de Lloret de Mar, i en el mateix moment troben el cadàver de la Raquel Santacreu. L'Adriana haurà d'infiltrar-se a l'hotel per tal d'esbrinar que va succeir.

La Maribel Torres aprofita la investigació de la mort de l'escriptor per posar sobre la taula la crua realitat de les encarregades de la neteja dels hotels, les Kellys. I ho fa amb una trama molt ben lligada que ens parla de violència masclista, abús de poder i violadors que, per la seva situació social, pretenen sortir impunes.

La prosa senzilla directa i polida, de l'autora, així com la versemblança del duet protagonista, atrapa als lectors en una trama que no deixa indiferent, que fa reflexionar i que en més d'una ocasió ens deixa sense alè.Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada