“Qui estima els llibres i ha de viure’n lluny,
de mica en mica va perdent l’ànima” (Care Santos a "L'aire que respires")

dimarts, 30 de juliol del 2024

LECTURES DE JULIOL


 
Aquest cop canvio una mica el format de presentar-vos les lectures del mes. Per manca de temps, deixo de penjar llargues ressenyes aquí al bloc. No dic que no en faci cap més, però sí que no serà tan sovint com abans, de fet ja fa mesos que no penjo ressenyes tan sovint com ho feia.
Algunes lectures tenen una mini ressenya a Instagram i Facebook, us posaré els enllaços per si us interessen. Les altres les comentaré breument en aquest post que intentaré que sigui mensual.
 
 Els mesos d'estiu, especialment el juliol, són els que menys llegeixo. Trio les lectures que em ve de gust fer, sense obligació de cap mena i sense terminis per acabar-les. Aquest mes he començat cinc llibres dels quals he acabat quatre i del cinquè porto poc menys de la meitat. Gens malament.
Les lectures acabades han estat:


Persona

PERSONA  d'Erik Axl Sund (Roja&Negra)

Una de les novel·les més dures que he llegit aquest any. M'havien avisat i tenia els meus dubtes de si seria capaç d'acabar-la. Ha costat, ho reconec, però, sí que l'he acabat.
És el primer volum de la trilogia de Victòria Bergman, escrita per Erik Axl Sund, pseudònim de Jerker Eriksson i Hakan Axlander Sundquist.
Abusos sexuals a menors, nens soldats a Sierra Leone, persones amb múltiples personalitats, segrestos, tortures... són alguns dels temes que se'ns plantegen en aquesta primera entrega.
Costa llegir-la, per la duresa dels fets que ens mostra, però val molt la pena.

 

La casa
LA CASA (Saga BlackWater) de de Michael McDowell
 

Tercera entrega del fenomen editorial del moment. Si encara no has llegit res de la saga més famosa, ja estàs tardant!
Estic enamorada dels personatges femenins, quins caràcters!
Dones fortes en un món d'homes. Elles i només elles són les que porten la veu cantant.
Amb moltes ganes d'endinsar-me en la quarta entrega que caurà ben aviat.


SENSE BISTURÍ de Ramona Solé

Deixo els enllaços a la mini ressenya. Tot i ser la mateixa ressenya, deixo l'enllaça a les dues xarxes socials perquè feu servir el que millor us vagi

INSTAGRAM      FACEBOOK



 ELS MISTERIS DE LA CUINA KASOGAWA  d' Hisashi Kashiwai

Una lectura lleugera i deliciosa, plena d'humor i sentiments, però gens embafadora.
Més que les diferents històries que anem descobrint al llibre (les de les persones que acudeixen al restaurant per recrear un plat o sabor en particular que guarden en el seu record), el que em va captivar va ser l'ambient de la taverna; l'estreta relació del pare i la filla que la regenten, dels canvis d'estació a Kyoto...
I sobretot d'una escriptura plena de tendresa, subtilesa i amb petits tocs d'humor.