“Qui estima els llibres i ha de viure’n lluny,
de mica en mica va perdent l’ànima” (Care Santos a "L'aire que respires")

dilluns, 29 de febrer del 2016

DIEZ NEGRITOS

Autor: Varis
Editorial: Alrevés (2015)
Idioma original: castellà.
Idioma de lectura: castellà
Pàgines: 192
Sinopsi: El éxito alcanzado por la novela negra en los últimos años ha llevado a muchos autores a acercarse a ella de forma absolutamente superficial, sin reparar en que su esencia no puede quedarse en simple manierismo expresivo ni en tópicas miradas críticas sobre la realidad. Mantener el equilibrio entre el compromiso personal y la capacidad formal implica respetar al género, no considerar que es una moda pasajera a la que poder agarrarse. Y Víctor del Árbol, Claudio Cerdán, Berna González Harbour, Susana Hernández, Toni Hill, Jordi Ledesma, Jorge Navarro, Alexis Ravelo, Aro Sáinz de la Maza y Carlos Zanón, los diez autores de esta antología, lo hacen. Por eso, en unos tiempos en los que todo se tiñe de negro y en los que se devalúa la etiqueta «novela negra», leer una antología como Diez negritos resulta tan necesario como imprescindible.

 <<<>>> 

divendres, 26 de febrer del 2016

ENTREVISTA A LO CÀNTICH - REVISTA DIGITAL DE LITERATURA, ART I CULTURA


Aquí podeu veure l'entrevista que la Sílvia Romero em va fer sobre el blog "la màgia dels llibres".
Posted by Núria Martinez on dijous, 25 / febrer / 2016

dilluns, 22 de febrer del 2016

DIAMANT BLAU

 Autor: Care Santos
Editorial: Columna
Idioma original: català
Idioma de lectura: català
Pàgines: 446
Sinopsi: Diamant blau ens submergeix en el passat familiar durant les primeres dècades del segle XX, quan l'esplendor de la burgesia es contraposa a la convulsió social.
En Silvestre Pujolà és un home fet a si mateix que deixa enrere el seu passat rural per començar a treballar com a tintorer en una fàbrica tèxtil de Mataró a mitjan segle XIX.
El seu afany de lluita el portarà més enllà de la seva destinació en conèixer la Teresa, una dona que donarà sentit a la seva vida plena de superacions constants.
Uns anys més tard, la Teresa Pujolà, la néta, recorrerà el camí invers en renunciar a la seva posició social per casar-se amb qui estima.

<<<>>> 

dilluns, 15 de febrer del 2016

ELS FILS DE L'ARANYA

Autor: Margarita Aritzeta
Editorial: Llibres del Delicte
Idioma original: Català
Idioma de lectura: Català
Pàgines: 324
Sinopsi: En Cordèlio és un estafador de baixa estofa. Acaba de partir peres amb el seu soci i la seva dona, la Tina, el fa fora de casa. No té on caure mort i deambula, brut i sense diners, per Tarragona, amenaçant amb xerrar tot el que sap si no li omplen les butxaques.
En Cordèlio vigila la Tina, la segueix i l’assetja, fins que ella comença a tenir por. Però el seu ex soci no es vol arriscar i ha decidit fer-lo callar per sempre. Poc després la inspectora Mina Fuster i el seu equip de la comissaria del Camp de Tarragona han d’investigar la mort d’un home durant una partida d’AirSoft. Podria ser en Cordèlio, perquè ningú no sap on para.

<<<>>>

dilluns, 8 de febrer del 2016

CANTS DE SIRENA NEGRA

Autor: Sebastià Bennasar
Editorial: Saldonar (2015)
Idioma original: Català
Idioma de lectura: Català  
Pàgines: 192
Sinopsi: Una sirena negra sedueix un home jove, periodista, i se’n va. El món, a partir d’aquesta trobada, ja no és el mateix.
L’enamorat, fascinat sense remei, segueix el rastre de la dona amb cua de peix per Barcelona, París, Florència, Sevilla, Portugal, la badia de Rande, la Costa da Morte, Eivissa i la costa valenciana.
Tot per completar una història d’amor en què no tenim cap altra alternativa que fer-nos còmplices fins al final.
Una petita illa al sud de Mallorca, Cabrera, mite i paradís al mateix temps, és la clau de volta de tot plegat.

 <<<>>> 

dilluns, 1 de febrer del 2016

MARE I FILLA

Autor: Jenn Díaz
Editorial: Amsterdam (2015)
Idioma original: Català
Idioma de lectura: Català
Pàgines: 192
Gènere: novel·la
Sinopsi: La dolors, la Natalia, la Glòria, l’Àngela, la Violeta,l’Èrica...Dones amb home o sense. Dones que viuen vides, que de tan previsibles, sorprenen. Dones enamorades dones que mesuren l’amor, dones que es fan grans o dones que busquen i no troben, o troben i no ho saben.
Aquesta és una novel·la coral sobre les coses que són la vida. Sobre els lligams familiars, les cambres pròpies, les cases amb jardí i les cases en penombra. Sobre els mons masculins habitats per dones i les frases fetes que els expliquen i els perpetuen. Sobre les mares, les filles, les germanes i les paraules i els silencis que les apropen o les separen.

<<<>>>