“Qui estima els llibres i ha de viure’n lluny,
de mica en mica va perdent l’ànima” (Care Santos a "L'aire que respires")

dilluns, 27 d’abril del 2015

EL DIA QUE VAIG FER VUIT ANYS



Autor: Antoni Pladevall
Editorial: Columna
Idioma original: Català
Idioma de lectura: Català
Pàgines: 304
Gènere: Memòries novel·lades
Sinopsi: El dia que va fer vuit anys, l’avi del protagonista, un home de pagès de la plana de Vic, va pesar el nét a la bàscula que servia per mesurar els sacs de patates i de gra. Aquell és el primer record nítid de la vida del vailet. I ens explicarà com transcorre la seva vida al veral de Mont-rodon des de aquell instant fins que marxa a Vic a cursar els estudis de secundaria (1976)

<<<>>>

dilluns, 20 d’abril del 2015

CHESIL BEACH

Autor: Ian McEwan
Traductor: Jaime Zulaika
Editorial: Anagrama
Idioma original: Anglès
Idioma de lectura: Castellà
Pàgines: 192
Gènere: Narrativa
Sinopsi: Tienen poco más de veinte años y se conocieron en una manifestación en contra de las armas nucleares. Florence es una chica de clase media alta. Edward, en cambio, pertenece a una familia que vive en la zona baja de la clase media. Ambos son inocentes, y vírgenes, y tras un largo cortejo se han casado. Es un día de julio de 1962, y el tsunami de la revolución sexual no ha llegado a Inglaterra. Edward y Florence van a pasar su noche de bodas en un hotel junto a Chesil Beach.

<<<>>>

dilluns, 13 d’abril del 2015

EL SAFAREIG DELS MORTS

Autor: Marta Banús
Editorial: Columna
Idioma original: Català
Idioma de lectura: Català
Pàgines: 286
Gènere: Novel·la negra
Sinopsi: Esteve Ruscalleda, inspector del jutjat de Berga, arriba a la Colònia de Can Bartet per investigar l'assassinat de la majordoma del mossèn. A través dels interrogatoris, les converses i l'observació del seu voltant, en Ruscalleda descobreix un univers endogàmic, ple de xafarderies i dominat per unes relacions molt viciades. L'assassí pot ser pràcticament qualsevol... La víctima, l'Anselma, era una tafanera malintencionada que havia descobert i esbombat secrets inconfessables de molts dels veïns de la Colònia, amb la qual cosa s'havia guanyat molts enemics. Sense cap pista, l'inspector Ruscalleda haurà de trobar l'assassí abans que aquest torni a actuar per protegir el seu secret.

<<<>>>